pondělí 30. dubna 2018

Dendrologická zahrada v Průhonicích

místo: okolí Prahy
délka trasy: 2,3 km základní okruh
obtížnost: 1 - 2
(1=asfaltové cesty, rovina či mírně kopcovitý terén; 2=polní a lesní cesty, rovina či mírně kopcovitý terén; 3=kopcovitý terén s větším převýšením; 4=hůře sjízdné lesní a polní cesty, více terénních nerovností, fyzicky náročná trasa; 5=nesjízdné)


V bezprostřední blízkosti Prahy, hned u dálnice D1 a naproti obchodní zóně v Čestlicích, se nachází Dendrologická zahrada v Průhonicích. Hlavně v jarním období, kdy tu všechno krásně kvete, stojí za návštěvu. Navíc, je to ideální cíl pro výlet s kočárkem.













Odkaz na mapu na serveru mapy.cz zde.

Odkaz na webové stránky zahrady zde.

Parkovat se dá přímo před areálem. Parkoviště je bezplatné, v době největší návštěvnosti - jarní víkendy - tu ale může být problém najít volné parkovací místo. Areál zahrady je otevřen od začátku dubna do konce října od úterý do neděle v době 9 - 18 hodin. Dospělí zaplatí za vstup 70 Kč, děti od 3 let 20 Kč a od 6 do 15 let pak 35 Kč. Základní okruh po zahradě je bezbariérový a měří 2300m. Velký okruh měří 4000m, některé jeho úseky jsou ale nesjízdné (schody) nebo sjízdné s velkou opatrností (příkrá stráň, cesta z pražců). Tyto problémovější úseky se ale většinou dají obejít nějakou vedlejší cestou. Mapu areálu prodávají na pokladně za 10 Kč.

V areálu se nachází poměrně rozlehlé dětské hřiště v podobě pirátské vesnice, dá se piknikovat na trávnících, v pokladně prodávají drobné občerstvení (zmrzlina, sušenky) a je tu wc, kavárna a prodejna rostlin.

My jsme zahradu navštívili o víkendu v té nejvíce navštěvované době. Parkoviště bylo obsazené, ale místo k parkování se nám nakonec povedlo najít. Případně se dá zaparkovat v přilehlé obchodní zóně. U pokladny byla fronta, návštěvníci se ale rozprostřeli po areálu, procházka byla příjemná, neměli jsme pocit, že by zde bylo přelidněno. Větší koncentrace lidí byla u dětského hřiště. Kavárnu jsme nezkoušeli, tak nevím, jaký sortiment nabízí - podle webu zahrady by se tu měli dát koupit teplé a studené nápoje, zákusky, polévky a další.

Dá se zde zakoupit turistická vizitka č. 481 - Dendrologická zahrada v Průhonicích a turistická známka č. 1652 - Dendrologická zahrada Průhonice.






2 komentáře:

  1. Tybrďo, to vypadá hodně hezky. Jedeme na dovolenou do Středních čech, tak to večer ukážu manželce. Mohli bychom se tam dojet i s malým podívat. Není zase tak malý, takže se mu to bude líbit. Jen nevíte, jak je to v tom dendrologickém muzeu s respirátorem? Musíme ho mít nebo stačí potvrzený certifikát od očkování. :) Děkuji za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat